Programma

We zijn achter de schermen druk bezig met het vormgeven van het programma. Heeft u suggesties, wilt u een deelsessie geven of bent u spreker? Neem contact met ons op.

Het thema
De VTU Uitvaart Vakdag staat dit jaar in het teken van het thema 'Ondernemen in de uitvaartbranche'. In Nederland zijn 2.295 bedrijven actief in de uitvaartbranche, waarvan 75% een eenmanszaak is. Door dit hoge aantal zijn de ondernemers in de uitvaartbranche van groot belang. Tijdens de vakdag ligt de focus op deze ondernemers. Waar lopen ze tegenaan? Wat zijn de juiste oplossingen en hulpmiddelen? Hoe ziet hun toekomst eruit? 

Nieuw! Deelsessies en keynotes
We duiken in het thema met nieuwe programmaonderdelen: leerzame deelsessies en inspirerende keynotes. Exposanten en relevante partijen geven een deelsessie over een van de subthema's. Ga het gesprek met ze aan en bezoek vervolgens hun stand op de beursvloer. Of volg een keynote van inspirerende sprekers: ondernemers, topsporters en vakmensen.  De geboekte sprekers worden in de aankomende weken bekendgemaakt. Houd de website in de gaten voor de laatste namen!

De subthema's

Marketing, PR & sociale media

Bedrijfsvormen

Arbeidsrecht

Duurzaam ondernemen

Persoonlijke ontwikkeling & leiderschap

Work-life balance

24/7 beschikbaar

Onze sprekers

Jacco Vonhof opent de vakdag

Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland, zal zijn visie delen als échte ondernemer. MKB-Nederland zet zich in voor een kansrijk ondernemersklimaat en steunt de ondernemer. Ondernemers zijn van groot belang binnen de uitvaartbranche; zij zijn de ruggengraat van de branche. Jacco deelt in zijn keynote zijn persoonlijke visie op de huidige ontwikkelingen binnen het ondernemersklimaat. 

Een energieke Mark Tuitert

Mark Tuitert kende als topsporter tegenslagen. Hij won wel medailles, maar had moeite met het behalen van de gouden plak. Toch lukte het hem, tegen alle verwachtingen in, op de Olympische Winterspelen in 2010. Als topsporter leer je in zo’n proces vele lessen: moed tonen, keuzes maken, succesvol samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en persoonlijk leiderschap (en nog veel meer). Lessen die ook ontzettend relevant zijn voor een ondernemer. 

Beïnvloedingsdeskundige Nicol Tadema 

Uw doelgroep goed kennen en haar gedrag beïnvloeden. De droom van elke ondernemer. Nicol Tadema kent alle beïnvloedingstechnieken en weet precies hoe u invloed uitoefent op de gewenste doelgroep. Een vacature die precies de sollicitanten oplevert die u wilt. Of weerstand wegnemen bij uw collega’s. Of net wat vaker dat ene product verkopen. Nicol deelt haar technieken tijdens de VTU Uitvaart Vakdag. 

Hoogleraar Innovatie Paul Iske

Als ondernemer bent u altijd aan het ontwikkelen. Tijden veranderen of uw doelgroep heeft nieuwe behoeften. Dit vraagt om het vermogen om te innoveren en te vernieuwen. Maar soms pakt het niet uit zoals u wilt. Paul Iske ziet dit niet als een tegenslag, maar juist als een belangrijk leermoment. Elke ondernemer vertelt graag een succesverhaal, maar een briljante mislukking kan even waardevol zijn. Paul Iske, Hoogleraar Open Innovatie en Business, deelt op 24 september hoe een ‘mislukking’ kan resulteren in een onverwacht succes of in slimmer ondernemen.